Informe de resultats 2013, II Pla d'Igualtat de Gènere

30 junio 2014

La passada setmana es va presentar el Informe de Resultats 2013 davant la Comissió d’Avaluació del II Pla d’Igualtat de Gènere de Sagunt. Ha estat un any complex, enguany hi ha hagut avanços significatius, canvis simbòlics i motius de satisfacció pel reconeixement de l’orientació i el treball realitzat.

Ha sigut un any de commemoracions, com la del 10é aniversari del Pacte Ciutadà contra la Violència de Gènere, que ha permès visibilitzar els processos participatius i de sensibilització amb la igualtat de gènere, renovant compromisos i aliances amb sectors diversos de la ciutadania. En aquest sentit destaca la gran participació ciutadana en el “Flashmob contra la violència de gènere”, així com l’interès creixent en l’àmbit faller per la inclusió de la perspectiva d’igualtat en les activitats de les seues respectives falles, reforçat per la convocatòria del premi “Falla Igualitària”.

Ha sigut també un any de distinció i reconeixement públic a la importància del II Pla d’Igualtat que s’ha materialitzat amb la concessió del premi “Construint municipis Iguals en oportunitats 2013” atorgat per la Generalitat Valenciana en la V edició1 d’aquests premis. Sens dubte que un premi d’aquestes característiques, en el context actual, reforça el treball tècnic realitzat i la convicció de l’equip responsable que és possible avançar en igualtat des de la gestió municipal. És el segon premi que l’Ajuntament rep pel seu treball cap a la Igualtat, ja que l’I Pla d’Igualtat ja va resultar guanyador en la I Edició d’aquest premi.

A nivell intern, gran part dels avanços significatius han sigut propiciats pel que és la major fortalesa que té aquest Pla d’Igualtat: l’equip tècnic, integrat pels departaments amb major implicació en la Comissió Transversal de Gènere [CTG] i el reforç que ha suposat l’assistència tècnica contractada per a la II Pla d’Igualtat.

Els canvis simbòlics propiciats des d’aquest II Pla d’Igualtat s’interpreten com un pas ferm en l’estratègia de transversalitat de gènere: el canvi de denominació de l’àrea de dona a l’àrea d’igualtat; l’aprovació de l’itinerari formatiu sobre igualtat de gènere per a incloure en el Pla de Formació interna del personal, l’aprovació de la resolució sobre Llenguatge no sexista i l’elaboració de propostes de modificació en els plecs de condicions per a incloure criteris d’igualtat de gènere en els processos de contractació pública.

Descàrrega en pdf el Informe de Resultats 2013, del II Pla d’Igualtat de Gènere

Categoría:
Carmen

Comentaris

comentaris desactivats per aquest article