Ana Bella Estévez va visitar Sagunt.

24 junio 2013

Aquests dies, convidada per l‘Àrea de la Dona de l’Ajuntament de Sagunt, ens va visitar Ana Bella Estévez, de la Fundació Ana Bella.

Ana Bella, a través del seu testimoni vital i positiu ens va transmetre com es pot donar la volta al maltractament, superant així l’estigma que comporta. Va denunciar els perills del tractament que es ve fent sobre la violència de gènere, des dels mitjans de comunicació i des dels poders públics, ja que es pot tornar a victimizar i a continuar sumint a les dones en una situació de desigualtat i exclusió.

Ana Bella planteja que una dona que ha estat víctima de violència de gènere ho ha estat durant un temps determinat, mentre ha durat la situació de maltractament i mentre està superant les conseqüències i seqüeles, però no per a tota la vida, no s’ha de continuar parlant de “Dones Maltractes”, com qui pateix una minusvalia per a tota la vida. Ningú vol identificar-se amb una “víctima”. Ana Bella per contra, planteja que cal parlar de supervivent de maltractament. Perquè es tracta de empoderar a aquestes dones, ajudar-les a superar la situació, per aconseguir que tot l’esforç realitzat per suportar el maltractat patit, es pugui convertir en força i valor per iniciar una nova vida, que comporte un major benestar per a ella mateixa, que ajude a millorar el seu entorn més proper i la societat en general.

I això ho està aconseguint la Fundació Ana Bella, a través dels seus programes d’empoderament de les dones i les seves múltiples gestions per a la inserció laboral de les mateixes, per això Ana Bella també és un exemple viu de l’empoderament social en el sentit de remoure obstacles i de mobilitzar recursos, a través de la FUNDACION ANA BELLA, repetidament premiada per diversos organismes, des de la seva marxa en 2006.


Categoría:
Laura

Comentaris

comentaris desactivats per aquest article