Catral i Sagunt, guanyadores de la I edició dels Premis Construint Municipis Iguals en Oportunitats

26 septiembre 2009

Amb aquesta iniciativa, la Generalitat reconeix la tasca dels consistoris que han implantat plans d´igualtat. Un total d´onze municipis optaven a aquests premis que convoca la Direcció General de la Dona

Amb esta iniciativa, la Generalitat reconeix la labor dels consistoris que han implantat plans d’igualtat Un total d’onze municipis optaven a estos guardons que convoca la Direcció General de la Dona
La consellera de Benestar Social, Angèlica Such, ha anunciat hui que els ajuntaments de Catral i Sagunt han resultat guanyadors de la I edició dels Premis «Construint Municipis Iguals en Oportunitats», convocats per la Conselleria de Benestar Social a través de la Direcció General de la Dona i per la Igualtat.
L’Ajuntament de Sagunt, guanyador en la categoria de municipis de més de 10.000 habitants, rebrà un premi de 6.000 euros, i el de Catral, vencedor en la categoria de municipis de fins a 10.000 habitants, obtindrà 4.000 euros.
Such ha recordat que l’objectiu d’estos premis és “reconéixer la labor dels Ajuntaments que han implantat plans d’igualtat i, d’esta manera, incentivar que altres consistoris s’animen a elaborar els seus propis plans d’igualtat”.
En esta primera edició han optat als guardons els ajuntaments de València, Aldaia, Alzira, Sagunt, Quart de Poblet, Castelló, Nules, Catral, Dénia, Benidorm i la Vilajoiosa.
La consellera de Benestar Social ha assenyalat que l’objectiu de fomentar els plans d’igualtat entre les entitats locals és que estes, igual que la Generalitat, “desenvolupen una política d’igualtat participativa i transversal, que incorpore la perspectiva de gènere a totes les seues accions”.
Així mateix, ha indicat que “els plans d’igualtat han d’incloure aspectes com la transmissió de valors igualitaris, la conciliació de la vida familiar i laboral, la inclusió social de dones que es troben en situació d’especial vulnerabilitat i el foment de la participació social de les dones”.
Angèlica Such també ha explicat que els Plans Municipals d’Igualtat d’Oportunitats han de concretar les àrees d’actuació en què es proposen treballar, com ara: formació, ocupació i economia; família, conciliació de la vida laboral i familiar i repartiment de responsabilitats; cultura, educació, mitjans de comunicació, oci i esport; promoció de la salut, benestar i qualitat de vida; servicis socials; prevenció i eliminació de la violència contra la dona, i medi ambient i urbanisme.

Segons la delegada de la Dona aquest premi“ens vé molt bé per a poder continuar en esta línia, per a poder continuar una política realitzant accions de manera transversal entre tots els departaments, accions tan importants i innovadores com són el premi a la falla igualitària, la creació de la web Igualtat Sagunt, i una pròxima acció que es presentarà el pròxim 25 de novembre, l’elaboració de la guia Per a un llenguatge igualitari en els mitjans de comunicació”.

Categoría:
Laura

Comentaris

comentaris desactivats per aquest article